In 5 stappen weten welk idee je gaat uitvoeren!

Als ondernemer – en zeker als creatieve ondernemer – heb je dagelijks “goede” ideeën. Maar hoe weet je nou welke een solide uitwerking verdienen? Met welk idee je verder gaat? En welk idee je beter links kan laten liggen?

Een tijdje terug had ik een nieuw businessidee wat ik maar niet los kon laten. Maar ik twijfelde en twijfelde en twijfelde… Hoe verdeel ik mijn tijd? Hoe houd ik focus voor dat wat er echt toe doet in beide bedrijven? Heb ik zin in twee marketingstromingen?

Ik vroeg advies op LinkedIn!

Ik kwam er niet uit en maakte er een post van op LinkedIn. Check de post hier. Deze werd inmiddels al 13.865 keer bekeken. Ik kreeg veel reacties en heb waardevolle gesprekken gevoerd. Over de telefoon, over Skype en zelfs lekker achter een kopje koffie en een stukje taart. Alle gesprekken waren stuk voor stuk waardevol en gaven mij inzichten. Dankjewel! Wat een goudmijn is LinkedIn. Super om te mogen putten uit de ervaringen van anderen. Ik vind echt dat we dit met z’n allen nog veel te weinig doen. Maak gebruik van elkaars ervaring! 

Linkedin reacties

En… wat bleek…

Veel multi-ondernemers gaven mij dezelfde adviezen! 

Deze adviezen heb ik hieronder op een rijtje gezet. Zodat jij ook sneller weet welke projecten/ideeën jouw volledige aandacht verdienen. Het is namelijk belangrijk dat je niet zomaar iets gaat doen, maar dat je daar bewust over nadenkt. Ook al voelt het nog zo goed om meteen aan de slag te gaan.. doe deze check!

1. Energie

Ja we kunnen er lang of kort over praten. Krijg je energie van je idee? Ook als je aan de uitwerking denkt? En aan alles wat er bij komt kijken? Energie is een belangrijke graadmeter. Jij bent namelijk (in eerste instantie) diegene die de kar moet trekken! En een beetje enthousiasme helpt dan wel… 

2. Quickwins

Zijn er projecten of ideeën die je eigenlijk al helemaal hebt uitgewerkt in je hoofd? Of ideeën die jou zo makkelijk afgaan dat je ze snel kunt realiseren? > GO for it. Ondernemen = doen. Door te doen kun je experimenteren, leren en weer bijsturen. 

3. Follow the money

Wanneer heb je je eerste 1000 euro verdiend met je nieuwe idee? Staat de energie/tijd die je erin moet stoppen in verhouding tot wat je er voor terugkrijgt? Heb je een goed verdienmodel? Of nog beter: heb je meerdere verdienmodellen gekoppeld aan je idee? 

4. Zichtbaarheid & kruisbestuiving

In hoeverre trekt je nieuwe idee de aandacht van je ideale klant? Vergroot je je zichtbaarheid? Versterk je hiermee jouw (personal) brand? Zorgt het idee voor voldoende kruisbestuiving tussen al je projecten & ideeën? 

5. Big picture (de belangrijkste!)

In hoeverre past het het nieuwe idee bij de waarden (missie en visie) die je er op nahoudt? Past het in je leven op dit moment? En is je idee toekomstbestendig (en niet te trendy)? Als je over 5 jaar terugkijkt, denk je dan YES, gelukkig ben ik toen daarmee begonnen? Of wordt dit zo’n project dat snel moet slagen want anders is het plezier er snel vanaf? 

En Djoeke, hoe zit het met jouw nieuwe idee? 

Naar aanleiding van deze inzichten heb ik besloten om mijn nieuwe bedrijfsidee niet te gaan uitvoeren in de vorm die ik had bedacht (namelijk een geheel nieuw bedrijf). Het past niet voldoende in mijn “big picture” op dit moment omdat het teveel tijd zou gaan opslokken. Ik kies er bewust voor om mijn huidige bedrijf StudioSolide.nl te verstevigen waar het kan. Het gaat namelijk supergoed, en ik wil nog meer gaan groeien. Het nieuwe idee dat ik had wordt daarom onderdeel van StudioSolide.nl in een kleine vorm! En daar voel ik me happy & excited onder (to be continued…) 

Sta jij op het punt van uitvoering?

En je wilt het idee ook echt GOED uitvoeren? Zodat de juiste klanten straks in de rij staan?

Zorg dan dat je verhaal klopt. Kijk daarbij goed naar je eigen (voor)waarden. En zorg dat het aan de buitenkant hetzelfde verhaal communiceert door middel van vormgeving (huisstijl/website). Op die manier trek jij de aandacht van jouw ideale klant. 

Lastig? Ik help hier dagelijks ondernemers mee. Maak dus handig gebruik van mijn ervaring! Ik zal je direct wat concrete en persoonlijke tips meegeven. App of bel me via 06 12 92 40 70 of vul het formulier in: www.studiosolide.nl/gratis. Natuurlijk mag je me ook gewoon mailen op info@studiosolide.nl maar dan kan het wat langer duren voordat ik bij je terug kom!

Later even teruglezen? Pin ‘m op Pinterest! 

Hoe kies je een goed idee