Waarom marketing trends onzin zijn

Haal alles uit je marketing! Volg de trends! Wees up-to-date! De trend-artikelen met de nieuwste marketing trends voor 2020 vliegen je om de oren. Ik ben geen fan. Waarom niet? Ik denk niet dat je je als ondernemer moet bezighouden met marketing trends. Sterker nog: trends moet je lekker overlaten aan de fashion-industrie. Ontwikkel je eigen marketing stijl en houd vol!

Wat er gebeurt als je alle marketing trends volgt

Door alle trends bij te houden, heb je grote kans dat je onrustig wordt. Doe je wel het goede? Moet je niet iets met voice? Toch maar die podcast beginnen of ben ik al te laat? Vanaf nu gaan vloggen? Het risico is dat je met teveel nieuwe dingen start. Zonder de volledige aandacht van jouzelf en je publiek. Het versplintert je aandacht en je focus is weg.

Marketing is geen doel op zich, maar een middel

Veel ondernemers zien marketing als iets dat -nou-eenmaal-moet-gebeuren. Eigenlijk net als je financiën. Maar vraag je jezelf ook wel eens af waarom? Waarom doe je wat je doet? Marketing is namelijk geen doel op zich, maar een middel. Een middel om je bedrijfsdoelen te bereiken. Als je je doelen scherp hebt, dan kun je makkelijker checken of de nieuwste trends bij je passen en of je daar wat mee moet. Je waait niet met alle winden mee.

Doe vooral marketing op jouw manier

Niet alle trends passen bij jou en jouw bedrijf en branding. Zo vaak zie ik een businesscoach tegen iedereen schreeuwen: ‘Doe iets met video!’ Terwijl niet iedereen charismatisch genoeg is om op video zijn verhaal te doen. Resultaat: awkward video’s waarbij iedereen zich awkward voelt. Lijkt me niet het meest aantrekkelijke beeld wat je wilt schetsen bij toekomstige klanten. Kies en verdiep daarom dat waar je goed in bent. Ben je goed in schrijven, ga daar dan vooral meer van doen. Heb jij ergens plezier in; dan straalt het van de content af. 

Nieuw is spannend, volhouden is saai

Ik snap het wel. Nieuwe dingen starten is altijd spannend en leuk. Er gaat tijd in zitten, je leert wat nieuws en bent lekker creatief bezig. Maar het gaat om consistentie. Om volhouden. Kun je dit nieuwe marketingidee wel volhouden? Vind je het na een paar keer nog steeds leuk? Dit kan alleen maar als het ook echt bij jou en je merk past. Niet alleen maar omdat het nu trendy is en veel mensen het doen. 

Conclusie: FOCUS!

Zorg dat je aandacht niet versplintert. Kijk waar jij goed in bent en hoe je er meer van kunt doen. Hoe je het nog beter kunt maken en je zo op een naturelle manier zichtbaar bent voor jouw ideale klant. 

Want niets is zo irritant als marketing een ‘moetje’ wordt. Als je opziet tegen het opnemen van de zoveelste podcast of het schrijven van een blog; maak het leuk voor jezelf. Doe marketing op jouw manier, zodat je het kunt volhouden! 

HOUD FOCUS en bouw een Solide merk die niet met elke trend meewaait. Kies voor consistentie en plezier. Zo zul je vanzelf de juiste doelgroep aan je binden. Je hebt daar echt geen handje vol nieuwe trends voor nodig elk jaar. 

Wil je even sparren over jouw branding en marketing strategie? Die optie is er. Gratis. 45 minuten videobellen. 

Later even verder lezen? Bewaar deze pin op Pinterest! 

Waarom marketing trends onzin zijn!